Training on Government Performance Management (GPM) for Officials of Rural Development and Cooperatives Division Venue: CIRDAP

Time	Duration	Topic
	557 239	Day-1 (20.03.16)
01.00 pm- 02.00 pm	1 Hour	Lunch
02.00 am- 04.00 pm	2 Hours	Government Performance Management System (GPMS): Concepts, Challenges; and Guidelines of APA • Md. Kamrul Hasan, SAS, Cabinet Division
		Day-2 (21.03.16)
09.30 am- 11.30 am	2 Hours	Developing Strategic Objectives, Activities and Performance Indicators • Mr. Ali Naouse Russel, DD, GIU
11.30 am- 11.45 am	15 Min	Tea Break
11.45 am- 01.45 pm	2 Hours	APA Review (Participants will be divided into four groups. Each group will review APA of one Department/Agency and identify the strengths and weaknesses of the relevant APA) • Ms. Mahfuza Begum, SAS, Cabinet Division
01.45 pm- 02.45 pm	1 Hour	Lunch
02.45 pm- 04.45 pm	2 Hours	Group Exercise: Developing Strategic Objectives, Activities and Performance Indicators • Mr. Ashfaqul Amin Mukut, SAS, Cabinet Division
	以祖以王等 自4	Day-4 (22.03.15)
09.30 am- 11.30 am	2 Hours	Citizen's/Client's Charter and Grievance Redress System • Mr. Abu Saleh Md. Ferdous Khan, DS, Cabinet Division
11.30 am- 11.45 am	15 Min	Tea Break
11.45 am- 01.45 pm	2 Hours	APA Monitoring and Evaluation • Mr. Md. Mahiuddin Khan, Additional Secretary (Reforms), Cabinet Division
01.45 pm- 02.45 pm	1 Hour	Lunch
02.45 pm- 04.45 pm	2 Hours	Managing E-Government through National Portal • Md. Altaf Hossen Sheikh, DS, Cabinet Division
		Day-4 (23.03.15)
09.30 am- 11.30 am	2 Hours	Presentation on APA review (Each group will make a presentation on strengths and weaknesses of the relevant APA) • Mr. N M Zeaul Alam, Secretary (C & R), Cabinet Division
11.30 am- 11.45 am	15 Min	Tea Break
11.45am- 01.45 am	2 Hours	 Innovations for Improvement of Service Delivery Dr. Md. Abdul Mannan, Deputy Secretary, Cabinet Division
01.45 pm- 02.45 pm	1 Hour	Lunch
02.45 pm- 04.45 pm	2 Hours	RTI Act with proactive disclosure and NIS Mr. Md. Nazrul Islam, Former Secretary.